Kilis'te internet yok, bankalar kapandı

Kilis'te internet yok, bankalar kapandı

IŞİD saldırıları nedeniyle son 4 ayda 20 kişinin hayatını kaybettiği Kilis'te bankalar açılmıyor, GSM şirketleri ile internet sağlayıcılar hizmet vermiyor

A+A-

IŞİD’in roketli saldırılarına hedef olan Kilis’te, vatandaşların büyük bölümü kenti terkederek çevre illerdeki akrabalarının yanına gidiyor. Kentte bankalar açılmazken, 3 gündür internet hizmeti de verilmiyor.

18 Ocak tarihinden itibaren IŞİD’in roketlerine hedef olan Kilis’te, 21 kişi hayatını kaybederken, 80 kişi ise yaralandı. Roketlerin isabet ettiği kentte Kilislilerin büyük bölümü çevre illerdeki akrabalarının yanına gitmesi nedeniyle kent sessizliğe büründü. Esnafların yüzde 70’i iş yerlerini kapatırken, 3 gündür Kilis merkeze GSM şirketleri ile internet sağlayıcılar tarafından internet verilmiyor.

İnternet olmadığı içi alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar kredi kartı pos cihazları da çalışmadığı için mağdur durumda. Vatandaşlar eczanelerden ilaçlarını alamıyor. Kilis merkezindeki caddelerde insan görmek neredeyse imkansız hale gelirken, halkın roketler konusunda endişeli bekleyişi sürüyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.