Kirman: Şişecam Borsa'daki tek şirketimiz olacak

Kirman: Şişecam Borsa'daki tek şirketimiz olacak

Şişecam Topluluğu Genel Müdürü Ahmet Kirman tüm faaliyetleri tek şirket çatısı altında toplamaya karar verdiklerini belirterek, "Söz  konusu işlem sonucunda Borsa İstanbul’da işlem gören tek şirketimiz Şişecam olacaktır" dedi.

A+A-

Camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan  iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu tüm  faaliyetlerini hukuki olarak tek çatı altında toplamak üzere resmi  işlemleri başlattığını açıkladı.

Topluluk tüzel kişilik ve hissedarlık  yapısında sadeleşmeye giderek, Borsa İstanbul’da işlem gören ana  iştirakleri Anadolu Cam, Denizli Cam, Soda Sanayii ve Trakya Cam ile  birlikte Paşabahçe Cam’ı Şişecam çatısı altında konsolide etmeyi  amaçlamaktadır. Bu kapsamda, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.’nin Anadolu Cam Sanayii A.Ş., Denizli Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii A.Ş. ve Trakya Cam
Sanayii A.Ş.’yi devralmak suretiyle birleşme sürecinin yetkili  kurumlardan resmi izin ve onayların alınmasına bağlı olarak yılın  ikinci yarısında tamamlanması öngörülüyor.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, dört  kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan  satışlarıyla uluslararası ölçekte faaliyet gösterdiklerine dikkat  çekerek, şunları kaydetti: “Topluluğumuzun uzun dönem stratejileri ve  küresel piyasalardaki rekabetçi hedeflerimiz doğrultusunda küresel  yapılanmamızın olgunluğunu artırmak amacıyla tüm faaliyetlerimizi  hukuki olarak tek şirket çatısı altında toplamaya karar verdik. Söz  konusu işlem sonucunda Borsa İstanbul’da işlem gören tek şirketimiz Şişecam olacaktır. Bugün kamuoyuna yaptığımız açıklama ile resmi süreç  başlatılmıştır. Bu sürecin sonraki aşamalarında uzman bir kuruluş  tarafından şirketlerimize ilişkin değerleme çalışmaları  gerçekleştirilecek, halka açık hisselerimizdeki pay sahiplerinin bu  işleme ilişkin hakları mevzuat gereğince belirlenecek ve gerekli yasal  onayları takiben süreç nihayetlendirilecektir.”

Topluluğun tüm faaliyet alanlarının tek şirket çatısı altında  birleşmesiyle Şişecam’ın yarattığı ekonomik değerin ve sahip olduğu  rekabet gücünün artacağını vurgulayan Kırman, “Söz konusu  konsolidasyon değer yaratarak büyüme stratejisi izleyen Şişecam’a  birçok alanda sinerji yaratma fırsatı sunacaktır. Böylece daha çevik  ve hızlı olmayı, küresel rekabet açısından daha uygun bir hukuki  altyapıyı oluşturmayı ve yatırımcılar açısından daha da yüksek hisse  performansı sergilemeyi amaçlıyoruz. Ana faaliyet alanlarımızda  dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefimiz doğrultusunda  kararlılıkla ilerliyoruz” açıklamasını yaptı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.