Kitle Fonlaması Sistemi çalışmalarında son aşamaya gelindi

Kitle Fonlaması Sistemi çalışmalarında son aşamaya gelindi

Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) internet sitesinde Kitle Fonlama Sistemi çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

A+A-

Kitle Fonlaması Sistemi çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) internet sitesinde Kitle Fonlama Sistemi çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

MKK'nın açıklamasında şu bilgiler verildi:

"Kitle fonlaması, ülkemizde katma değeri ve rekabet edebilirliği  yüksek teknolojik ürün ve hizmet üretimini planlayan iş fikirlerinin  hayata geçirilmesinde ihtiyaç duyulan finansal kaynakların toplanması  amacıyla oluşturulan yeni bir yatırım sistemidir.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 03.10.2019 tarihinde yayınlanan  “Paya Dayalı Kitle Fonlaması Tebliği”  ile kitle fonlaması  faaliyetinin hukuki düzenlemeler ile sağlamlaştırılmış bir alt yapı  üzerinden hizmet verilerek yerine getirilmesi mümkün hale  getirilmiştir. Kuruluşumuz, kitle fonlama platformları, emanet  yetkilileri (İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve düzenleme  kapsamında belirtilen şartları taşıyan diğer portföy saklayıcıları),  girişimci ve/veya girişim şirketi ve yatırımcılar  sistemin paydaşları  olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından Kitle Fonlaması Sistemi (KFS)  oluşturulmasına ilişkin çalışmalar yönlendirilmiştir. İlgili süreçte   platformlar tarafından, yatırım komitelerinin uygun bulduğu girişimci  ve/veya girişim şirketlerinin projeleri KFS’de tanımlanacaktır.

Sözkonusu projelere fon sağlamak için yatırımcıların da platforma üye  olmaları gerekmektedir. Fon aktarımı yapacak yatırımcıların platform  üyelikleri esnasında paylaşacakları kimlik bilgileri kapsamında  yatırım sınırlarının kontrolü ile girişimci ve/veya girişim şirketine  ilişkin fon toplama limit kontrolleri gerçekleştirilecektir.

KFS çalışmalarında son aşamaya gelinmiş olup, platformlar  tarafından entegrasyon testlerine başlanması beklenmektedir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.