Koç'un Yapı Kredi'de pay alım işlemi sona erdi

Koç'un Yapı Kredi'de pay alım işlemi sona erdi

UniCredit'in sahip olduğu yüzde 18'lik payın, 3 milyar 494 milyon lira bedelle Koç Holding tarafından satılanmasına ilişkin onaylar alınarak, pay devir işlemi tamamlandı.

A+A-

Koç Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada, UniCredit'e ait hisselerin devir işleminin tamamlandığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, "9 Kasım 2021 tarihinde kamuya açıklanan UniCredit S.p.A.'nın sahip olduğu Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ("YKB") sermayesinin %18'ine denk gelen 1.520.469.231 TL nominal değerli payın Koç Holding A.Ş. tarafından toplam 3.494.038.293 TL bedel üzerinden satın alınmasına ilişkin olarak, yurt içi ve yurt dışındaki yetkili otoritelerden gerekli onaylar alınmış olup, pay devir işlemleri tamamlanmıştır"denildi.

Kapanış ile birlikte Koç Holding'in YKB sermayesindeki doğrudan payı yüzde 9,02'den yüzde 27,02'ye; doğrudan ve dolaylı pay oranı toplamı ise yüzde 62,49'a ulaştığı dile getirildi.

KAP'a yapılan açıklamada, "Pay devri ile birlikte Koç Holding'in YKB sermayesinde sahip olduğu doğrudan ve dolaylı paylarının toplamı SPK'nın Pay Alım Teklifi Tebliği'nde belirlenen %50 eşiğini aştığından, Koç Holding için YKB'nin diğer pay sahiplerine yönelik olarak pay alım teklifi zorunluluğu doğmuş olup, ilgili düzenlemeler uyarınca zorunlu pay alım teklifinde bulunulması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler