Kolanovic/JPMorgan: Borsalar için aşağı yönlü riskler sürüyor

Kolanovic/JPMorgan: Borsalar için aşağı yönlü riskler sürüyor

JPMorgan stratejisti Marko Kolanovic, büyüme riski nedeniyle portföy tavsiyesinde hisse tahsisini yeniden azalttı.

A+A-

JPMorgan Chase & Co. stratejisti Marko Kolanovic, resesyon korkusu ve ABD merkez bankasının aşırı sıkılaşması nedeniyle tavsiye edilen hisse senedi tahsisini bir kez daha düşürürken, ilk çeyrekte borsa için aşağı yönlü risk gördüğünü yineledi.

Yatırım bankası, gelişmekte olan piyasalar ve Çin hisse senetlerindeki underweight tavsiyesini korurken, bölge hisse senetlerinin son zamanlarda gösterdiği performans göz önüne alındığında, genel olarak ve özellikle Euro bölgesindeki hisse senetleri için underweight tavsiyesini güçlendirdi.

Kolanovic liderliğindeki bir stratejist ekibi müşterilere yazdığı bir notta; "Riskli varlıklar konusunda temkinli olmaya devam ediyoruz; durgunluk ve aşırı sıkılaştırma parasal riskleri yüksek olmaya devam ederken geçen haftalardaki ralliyi takip etme konusunda isteksiziz ve enflasyonun ılımlı hale gelmesi veya yumuşak inişi potansiyeli açısından fiyatlarda halihazırda pek çok iyi haberin olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kolanovic, mevcut borsa rallisinin ilk çeyrek boyunca azalmaya başlayacağını ve yatırımcıların "maruziyeti azaltmak için önümüzdeki haftalardaki potansiyel kazançları kullanması gerektiğini" savundu.

Kolanoviç, "Piyasa, erken bir döngü toparlanma aşamasındaymışız gibi davranıyor, ancak Fed henüz faiz artışını tamamlamadı bile. Enflasyon baskılarının azaldığına dair işaretler prensipte olumlu olsa da, işgücü piyasalarında devam eden sıkılığın marjlar üzerinde baskı oluşturması muhtemeldir ve merkez bankalarının piyasaların beklediğinden daha fazla sıkılaşmasına neden olabilir" diye yazdı.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler