Konut fiyatları reel olarak geriledi

Konut fiyatları reel olarak geriledi

Yeni Konut Fiyat Endeksi nominal fiyatlarla Eylül'de aylık yüzde 0.37 azalırken, yıllık yüzde 2.36 arttı

A+A-

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.37 nominal azalış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.36 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 86.70 oranında nominal artış gerçekleşti.

Yeni Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre, 1+1 konut tipinde yüzde 0.48 oranında nominal artış  2+1 konut tipinde yüzde 0.73 oranında nominal azalış  3+1 konut tipinde yüzde 0.53 oranında nominal artış ve 4+1 konut tipinde yüzde 0.67 oranında nominal azalış gerçekleşti.

 Açıklamada şöyle denildi:

"Eylül ayında, markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 5’lik (son 6 aylık ortalama yüzde 7) kısmı yabancı yatırımcılara yapılırken, bu satışlarda ağırlıklı olarak 1+1 özellikteki konutların tercih edildiği gözlenmiştir.

Yeni Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayı stok erime hızı rakamları değerlendirildiğinde stoklarda adet bazında yüzde 5.02 oranında erime gözlenmiştir.

Eylül ayında, satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 76’’sı bitmiş konut stoklarından, yüzde 24’ü bitmemiş konut stoklarından oluşmaktadır." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.