Konut piyasasında balon değil köpük var

Konut piyasasında balon değil köpük var

Goldman Sachs, 'Türk konut piyasasında köpük var, ancak sistemsel risk oluşturmuyor' değerlendirmesinde bulundu.

A+A-

Goldman Sachs, Türk konut sektörüne ilişkin olarak Cuma günü yayınladığı raporda, Türkiye'de konut fiyatlarının son birkaç yılda keskin artış gösterdiğini belirtti. Konut fiyatlarındaki artışın dörtte birinin konut stoğu kalitesinde iyileşmeden kaynaklandığının kabul edilebileceğini ifade eden Goldman Sacns, son dönemdeki fiyat artışlarının olağan üstü aşırı olduğunu ve bunu sonucu olarak piyasada köpük oluştuğunu, özelliklede metropollerde bu köpüğün görüldüğünü vurguladı.

Ancak konut sektöründeki bu hızlı fiyat artışından kaynaklı sistemsel risklerin hala göreceli olarak iyi kontrol altında tutulduğunu belirten Goldman Sacns, finans sektörünün konut piyasasındaki risklerin oldukça düşük olduğunu ifade etti. Goldman Sachs, güçlü sermaye seviyelerinin, düşük kredi/değer rasyolarının potansiyel bir piyasa düzeltmesine karşı sağlam tamponlar oluşturduklarını belirtti.

Goldman Sachs, Emlak Konut'u CEEMEA odak listesinden çıkardı. Goldman Sachs'ın Emlak Konut için tavsiyesi 'Al', hedefi 3,85 TL seviyesinde. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.