Konya'da 66 kişi gözaltında

Konya'da 66 kişi gözaltında

Konya merkezli 19 ilde "paralel yapı" soruşturması kapsamındaki operasyonda 66 kişi için gözaltı kararı var

A+A-

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "paralel yapı" iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmasında Konya merkezli operasyon çerçevesinde aralarında işadamlarının da bulunduğu 66 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Konya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "paralel yapı" iddiaları ile ilgili olarak daha önce başlatılan soruşturma çerçevesinde aralarında eski il emniyet müdürü, eski emniyet müdürleri, mütevelli heyet üyesi ve işadamlarının da bulunduğu toplam 66 kişinin mahkeme kararına istinaden yakalanarak gözaltına alınmaları amacıyla bugün 19 ilde operasyon başlatıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre söz konusu kişiler, "Fethullahçı terör örgütüne üye olmak, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek" ile suçlanıyor.

AKP hükümeti, 17 ve 25 Aralık 2013'te yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine bazı eski bakan ve çocuklarına karşı yürütülen operasyonlardan emniyet ve yargı kurumlarında Gülen cemaatine yakın isimleri sorumlu tutarak, bu operasyonları hükümete karşı "devlet içine yerleşmiş paralel yapının darbesi" olarak nitelendirmişti. Fethullah Gülen ise bu iddiaları reddediyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.