Korku ve Açgözlülük endeksi  ABD'nin temerrüdü korkusu ile geriliyor

Korku ve Açgözlülük endeksi ABD'nin temerrüdü korkusu ile geriliyor

CNN Money Fear and Greed endeksi Salı günü ABD'li yatırımcıların genel hissiyatında bir düşüş olduğunu gösterdi.

A+A-

CNN Money Fear and Greed Endeksi (Korku ve Açgözlülük Endeksi) Salı günü ABD'li yatırımcıların genel hissiyatında bir düşüş olduğunu gösterdi. ABD'de borç limiti tavan ile ilgili olarak gelişme sağlanamaması ve hükümetin 1 Haziran'da borçlarını ödeyemez duruma düşmesi borsa endeksleriyle birlikte Fear and Greed Endeksi'ndeki düşüşün temel nedeni.

ABD hisse senetleri, devam eden borç tavanı görüşmeleri nedeniyle Salı günü düşüşle kapanırken ABD Başkanı Biden ile Kongre'de çoğunluğu elinde tutan Cumhuriyetçilerin lideri arasında konu ile ilgili görüşme sonuçsuz kalmıştı. Korku ve açgözlülük endeksi 70'ten 66'ya gerilemesine rağmen "Açgözlülük" bölgesinde kalmaya devam etti.

Broadcom Inc. AVGO hisseleri, Apple Inc AAPL ile ABD'de bileşen üretmek için milyarlarca dolarlık bir anlaşma yapmasının ardından Salı günü %1'in üzerinde değer kazandı.

Dow Jones Salı günü yaklaşık 231 puan düşüşle 33.055,51 seviyesinden kapandı. S&P 500 %1,12 düşüşle 4.145,58 seviyesine gerilerken, Nasdaq Composite %1,26 düşüşle 12.560,25 seviyesine geriledi.


Yatırımcılar Analog Devices, Inc. ADI, NVIDIA Corporation NVDA ve Kohl's Corporation KSS'nin kazanç sonuçlarını bekliyor.

CNN Business Korku ve Açgözlülük Endeksi nedir?

Korku ve Açgözlülük Endeksi mevcut piyasa duyarlılığının bir ölçüsüdür. Yüksek korkunun hisse senedi fiyatları üzerinde baskı oluşturduğu, yüksek açgözlülüğün ise tam tersi bir etkiye sahip olduğu varsayımına dayanmaktadır. Endeks yedi eşit ağırlıklı göstergeye dayalı olarak hesaplanır. Endeks 0 ile 100 arasında değişmekte olup, 0 maksimum korkuyu ve 100 maksimum açgözlülüğü göstermektedir.

İlgili Haberler