Koronavirüs endişeleri petrolü aşağı çekiyor

Koronavirüs endişeleri petrolü aşağı çekiyor

COVID-19 varyantlarının yayılmaya devam etmesinin ve Çin'de yaşanan sellerin yılın geri kalanındaki petrol talep artışına yönelik yarattığı endişeler fiyatları aşağı çekiyor.

A+A-

COVID-19 varyantlarının yayılmaya devam etmesinin ve Çin'de yaşanan sellerin yılın geri kalanındaki petrol talep artışına yönelik yarattığı endişeler fiyatları aşağı çekiyor. ICE'de Eylül vadeli Brent petrolünün varil fiyatı 44 cent düşüşle 73,66 dolar seviyesine gerilerken, NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 45 cent kayıpla 71,62 dolardan işlem görüyor.

Analistler, COVID-19'un Delta varyantının hızla yayılmasının, bazı ülkelerde vaka sayılarının rekor seviyelere geri gelmesinin yatırımcıları endişelendirdiğini, Çin'in petrol ithalatında büyümenin beklendiği kadar güçlü olmamasının da fiyatların gerilemesinde etkili olduğunu vurguluyorlar. Piyasalar bu hafta ABD'de açıklanacak haftalık stok verilerinin yanı sıra Fed toplantısından gelecek açıklamaları da izleyecekler. Brent petrolü için ilk direnç 73,85 dolar ve buranın üzerinde 74,50 dolar seviyesi bulunuyor. İlk destek ise 73,17 dolarda.