Koronvirüs vaka sayısı 800 bini geçti

Koronvirüs vaka sayısı 800 bini geçti

Tüm dünyada koronavirüs vaka sayısı 800 bini geçerken ölü sayısı 40 bine yaklaştı

A+A-

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs vaka sayısı 800 bini aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 40 bine yaklaşarak 39 bin 014 oldu. 

Koronavirüs'ün yeni merkez üssü olan ABD'de Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bini aştı, vaka sayısı ise 164 bin 603'e ulaştı.  ABD'nin başkenti Washington D.C. ve komşu eyaletleri Maryland ile Virginia'da yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle 'evde kal' emri verildi. Vatandaşlar evlerinden sadece "kesinlikle gerekli olduğunda" çıkabilecek. Emre uymayanlara cezai yaptırım uygulanacak.

Avrupa'da virüsün merkezi olan İtalya'da ise 101 bin 736'ya, hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 591'e çıktı. İtalya'da ülke genelindeki karantinanın en az 12 Nisan'daki Paskalya Bayramı sonrasına kadar süreceği duyuruldu.

Koronavirüs vakaları hızla artan İspanya ise 87 bini aşan enfekte kişi sayısıyla salgının ilk ortaya çıktığı Çin'i geçti. İspanya'da da hızla artan ölüm vakalarıyla sayı 7 bin 716'ya çıktı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.