Kovalev: Dolar yerine yerel para birimlerinin kullanılması çok önemli bir adım

Kovalev: Dolar yerine yerel para birimlerinin kullanılması çok önemli bir adım

Rus ekonomist İgor Kovalev, Rus otomobil üreticilerinin Türkiye ile parça ticaretinde dolar yerine yerel para birimlerini kullanacak olmasının, ABD yaptırımlarına karşı direnişte çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

A+A-

Rusya Yüksek Ekonomi Okulu Küresel Ekonomi ve Küresel Politika Fakültesi Dekan Yardımcısı İgor Kovalev, Sputnik'e yaptığı açıklada, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov'un, Rus otomobil üreticilerinin Türkiye ile parça ticaretinde dolar yerine yerel para birimlerini kullanacağı açıklamasını değerlendirdi.

Böyle bir adımın çok önemli olduğunu kaydeden Kovalev, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu adım, sadece Rusya değil diğer ülkelerin de Amerikan yaptırımlarına karşı mücadele çabalarında sergilediği bir eğilim. Amerikalıların Rusya'ya kredileri ve kalkınma için kaynakları kesme vaatlerini yağdırdığı, ki bu sadece devlet değil özel sektörü de ilgilendiriyor, küresel para birimi olarak kullandıkları doları politik amaçlarla kontrol ettikleri koşullarda, Rusya gibi Amerikan yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan birçok ülkenin şimdi aktif olarak yerel paralarla ticarete geçişi veya başka dövizleri kullanma konusunu değerlendirmeleri tesadüf değil".

İran'ın Avrupalı partnerlerle ilişkide euro'ya geçtiğini söyleyen Kovalev, "Yani bu, baskı altında kalan ülkelerin zorunlu tepkisi. Var olan ve tüm baskılara rağmen hiçbir yere kaybolmayacak üretim ve ticari ilişkileri korumak için bunu yapıyorlar" yorumunda bulundu. Sputnik

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.