Koza Altın'a vergi cezası

Koza Altın'a vergi cezası

Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen ve 17 Aralık sonrası bazı işletmelerinde idari yaptırımlarla karşılaşan Koza Altın'a 550 bin TL vergi ve vergi cezası tarh edildi

A+A-

Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen ve 17 Aralık sonrası bazı işletmelerinde idari yaptırımlarla karşılaşan Koza Altın'a 550 bin TL vergi ve vergi cezası tarh edildi. Şirket Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada Maliye Bakanlığı vergi müfettişleri tarafından yapılan 2010, 2011 ve 2012 dönemine ait incelemelerde söz konusu vergi ve vergi cezasının tarh edildiğini bildirerek, tutara itiraz edilmeyeceğini ve zamanında vergi dairesine ödeme yapılacağını açıkladı. Koza tarafından KAP'a gönderilen açıklama şu şekilde: 

"Koza Altın İşletmeleri A.Ş. nin 2010, 2011 ve 2012 yıllarına ilişkin olarak ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Vergi Müfettişleri tarafından gerçekleştirilen vergi incelemesi sonuçlanmıştır. İlgili yıllara ilişkin yapılan vergi incelemesinde şirkete ilişkin her türlü iş ve işlem detaylı bir şekilde denetlenmiştir. Yapılan vergi incelemesi sonucunda şirket adına tarh edilen vergi ve cezaların toplamı 550 bin TL 'dir. Sözkonusu tutara itiraz edilmeyerek vadesinde ilgili vergi dairesine ödenecektir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.