Koza Altın'da hedef fiyat yükseldi

Koza Altın'da hedef fiyat yükseldi

İş Yatırım, Koza Altın hedef fiyatını 19,9TL'den 21,1TL'ye yükseltti.

A+A-

İş Yatırım, Koza Altın hedef fiyatını 19,9TL'den 21,1TL'ye yükseltti

İş Yatırım konu ile ilgili raporunda, Koza Altın için 'AL' tavsiyesini koruduklarını belirtti. Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Yeni alınan izinlerle hedef fiyatımızı yükselttik, fakat riskler devam ediyor. Kaymaz ve Himmetdede madenleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan verilen Geçici Faaliyet Belgeleri, güncel rezerv/kaynak açıklaması, 2015 ve önümüzdeki dönemle ilgili olarak paylaşılan projeksiyonların sonucu olarak Koza Altın ile ilgili değerlememizi güncelledik. Bunların sonucunda, hedef fiyatımız 21.1 TL olurken (önceki 19.9TL), %11 getiri potansiyeline işaret ediyor.

Hedef fiyatımızdaki artışın ana sebebi olarak Kaymaz ve Himmetdede sahalarının 2015'te üretime katılması, rezervlerdeki güncelleme ve değerlemelerde kullanılan benzer şirket çarpanlarındaki güncellemeleri gösterebiliriz. Yeni hedef fiyatımızın artış potansiyeli olmasından ötürü AL tavsiyemizi koruyoruz. Geçici Faaliyet Belgelerinin alınması olumlu, fakat izinlerle ilgili riskler devam ediyor.Yakın zamanda Kaymaz ve Himmetdede maden sahaları için alınan Geçici Faaliyet Belgesinin bir yıllık süresi bulunuyor ve bu bir yıl içerisinde şirketin kalıcı lisansları alması gerekiyor. İzinlerin alınamaması durumunda, üretim her iki sahada da durabilir. Dolayısıyla izinler ile ilgili riskler devam ediyor ve değerleme modelimizde Himmetdede ve Kaymaz'ın tüm rezervlerini tahminlerimize dahil etmedik. Sadece 2015 yılı üretimine dahil ettik.

2015 yılında şirketin 310bin ons altın üretmesini ve bunun 150bin ons Ovacık, 70bin ons Himmetdede ve 90bin ons Kaymaz olarak gerçekleşmesini tahmin ediyoruz. Himmetdedenin katılmasıyla nakit maliyetlerde hafif artış 2014 yılında nakit maliyetler 450US$/oz seviyelerinde gerçekleşti. Burada şirketin zayıf TL'den olumlu etkilendiğini de belirtmek gerekir. 2015'te yüksek maliyetli Himmetdede'nin üretime katılmasıyla nakit maliyetlerin 500US$/oz seviyelerinde olmasını tahmin ediyoruz. 2015 için düşük yatırım harcamaları Koza Altın geçen sene arama lisansları ile ilgili yaşanan sorunlardan ötürü yatırım bütçesini %70 kısarak 20 milyon dolar yatırım tutarı bütçelemişti. Bu sene için ise 15 milyon dolar yatırım bütçesi olan şirketin, önümüzdeki dönem yeni maden projeleri ile ilgili bir bekleme sürecinde olduğunu düşünüyoruz.

Uluslararası operasyonlarda somut bir gelişme yokKoza Altın, Güney Afrika'da platin madeni işleten Lonmin ile Kuzey İrlanda'da altın ve gümüş aramak için ortaklık kurdu. Şirket bu projede sürecin çok başında olduklarını ve somut bir gelişmenin henüz olmadığını belirtti. Temettü politikasında bir değişiklik yok.Şirket 2015 dağıtılabilir net karından en az %20 temettü dağıtım politikasında değişiklik olmadığını belirtti. 2014 Eylül sonu itibariyle şirketin net nakit pozisyonu 990 milyon TL. 

KOZA ALTIN HİSSE DETAY SAYFASI

BUGÜNÜN DİĞER HİSSE ÖNERİLERİ

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.