Koza-İpek Grubu/na operasyon

Koza-İpek Grubu/na operasyon

Polis. Gülen Grubu'na yakın olan Koza-İpek Grubu'na yönelik operasyon başlattı.

A+A-

Haber kanalları polisin Koza-İpek Grubu'na yönelik operasyon başlattığını duyurdu. Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösterirken, AKP hükümetinin sorun yaşadığı Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor.

Grup bünyesinde Koza Altın Koza Madencilik , İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor.

Anadolu Ajansı'nın internet sitesinde yer alan haberde, holdingin 23 şirketinde "Fethullahçı Terör Örgütüne" finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle arama başlatıldığı belirtildi.

AKP hükümeti, 17 ve 25 Aralık 2013'te yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine bazı eski bakan ve çocuklarına karşı yürütülen operasyonlardan emniyet ve yargı kurumlarında Gülen Cemaatine yakın isimleri sorumlu tutarak, bu operasyonları hükümete karşı "devlet içine yerleşmiş paralel yapının darbesi" olarak nitelendirmiş ve Gülen cemaati mensuplarına karşı mücadele başlatmıştı. Fethullah Gülen ise bu iddiaları reddediyor.

Emniyet birimleri daha önce yine Gülen Cemaati'ne yakın Samanyolu Medya Grubu'na yönelik operasyonlar gerçekleştirmişti.

Koza İpek Holding medya grubu çalışanlarından biri, grubun Ankara'da yer alan şirketlerinde arama yapıldığını belirterek, "Şirketlerde, medya grubunda ve hatta üniversitede operasyonlar yapılıyor... Bu operasyonun AKP'ye muhalif olan başka medya gruplarına da sıçrayacağını düşünüyoruz" dedi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.