Koza, Mastra'da üretime hazırlanıyor

Koza, Mastra'da üretime hazırlanıyor

Koza Altın'ın, Gümüşhane Valiliği'nin patlayıcı izni vermemesi nedeniyle 1 yıldır üretimini durduğu Mastra Tesisi'nde mahkeme şirket lehine karar verdi

A+A-

Koza Altın'ın, Gümüşhane Valiliği'nin patlayıcı izni vermemesi nedeniyle 1 yıldır üretimini durduğu Mastra Tesisi'nde mahkeme şirket lehine karar verdi. Koza Altın İşletmeleri'nden konul ile ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklama şu şekilde: 

"Koza Altın İşletmeleri Mastra Gümüşhane Tesisimiz yasal hakkı olan izinler verilmemesi sebebiyle yaklaşık 1 yıldır faaliyette değildir. Yeraltı ve yerüstünde hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Şirketimiz'in Mastra İşletmesinde patlayıcı izni alma ve kullanma belgesinin Valilik tarafından verilmemesi sebebiyle İdare hakkında açtığımız İptal Davası'nda;

İdare Mahkemesi lehimize Yürütmeyi Durdurma kararı vermiştir.

İşletmemiz, Valiliğin mahkeme kararı gereğince iznimizi vermesi neticesinde yeraltında çalışmaya başlayacaktır. İlk aşamada 85 kişi istihdam edilecektir.

Mastra İşletmemiz'de kurulduğu günden bugüne kadar ilgili tüm Bakanlık yetkililerinin yer aldığı, İzleme ve Denetleme Kurulu tarafından yapılan denetlemelerde yeraltı ve yerüstü suları, hava, toprak ölçümlemelerinde İşletmemiz'in çevre ve insan sağlığına hiçbir olumsuz etkisinin olmadığı defalarca ispatlanmıştır. İşletmelerimiz'in çevre ve insan sağlığına yönelik uygulamaları dünya madenciliğinde örnek gösterilmektedir.  "

 

KOZA ALTIN İŞLETMELERİ HİSSE DETAY SAYFASI

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.