Koza ve İpek'te polis araması

Koza ve İpek'te polis araması

Koza Altın ve Koza Metal'e ilişkin mali belgelere el konulması amacıyla, polisin ikinci bir arama kararı ile Koza-İpek Holding'de arama yaptığı belirtildi.

A+A-

Koza Altın ve Koza Metal'e ilişkin mali belgelere el konulması amacıyla, polisin ikinci bir arama kararı ile Koza-İpek Holding'de arama yaptığı belirtildi.

Grup bünyesindeki Bugün gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt Reuters'a telefonda yaptığı açıklamada, alınan ikinci bir arama kararı ile şirketlerin gelir gider faturalarına el konulması amacıyla Koza Altın ve Koza Metal'de arama yapıldığını söyledi.

Başyurt tarafından bir kopyası Reuters'a iletilen Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği kararında, "Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması için gelir gider faturalarına ihtiyaç duyulduğundan Koza Altın İşletmeleri ve Koza Anadolu Madencilik isimli şirketlerin bulunduğu Koza İpek Holding AŞ Merkez Binası ...adresinde arama yapılmasına... " denildi.

Kararın, "Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli Hamdi Akın İpek hakkında Fethullah Gülen terör örgütü yöneticisi olmak, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak suçlarından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında" alındığı belirtildi.

Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği kararı çerçevesinde geçen hafta da Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen, medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösteren Koza İpek Holding'e ait şirketlerde arama yapmıştı.

AKP hükümeti, 17 ve 25 Aralık 2013'te yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine bazı eski bakan ve çocuklarına karşı yürütülen operasyonlardan emniyet ve yargı kurumlarında Gülen Cemaatine yakın isimleri sorumlu tutarak, bu operasyonları hükümete karşı "devlet içine yerleşmiş paralel yapının darbesi" olarak nitelendirmiş ve Gülen cemaati mensuplarına karşı mücadele başlatmıştı. Fethullah Gülen ise bu iddiaları reddediyor.

Koza-İpek'ten açıklama

Koza- İpek de ikinci defa gerçekleşen arama ile ilgili bir açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklama şu şekilde: 

31.08.2015 tarihinde, Koza İpek Holding A.Ş. bünyesindeki şirketler hakkında arama kararı verilmiştir. Söz konusu karar gereği her türlü arama ve el koyma işlemleri tamamlanmıştır.

Ancak bugün itibari ile her nasılsa 2. Bir arama kararı verilmiş ve sabah 09:30 saatinde aynı konuda arama işlemleri başlamıştır.

31.08.2015 tarihinde verilen arama ve el koyma kararı tamamen icra edilmiş ve tüm bilgi ve belgelere el konulmuşken, bugün itibari ile yapılan arama ve el koyma işlemi tamamen maksatlı ve hukuki dayanaktan yoksundur.

Yapılan işlemlere ve verilen kararlara karşı her türlü hukuki yollara başvurulacaktır..

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Koza İpek Holding A.Ş.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.