Koza'dan "madenleri kapatırız" açıklaması

Koza'dan "madenleri kapatırız" açıklaması

Koza Altın, yasal tüm şartlar yerine getirilmesine rağmen Çevre Bakanlığı'nın keyfi ve hukuksuz olarak geçici faaliyet belgesinin verilmediğini bu nedenle üretimin 1 Aralık'ta duracağını açıkladı

A+A-

Koza Altın, yasal tüm şartlar yerine getirilmesine rağmen Çevre Bakanlığı'nın keyfi ve hukuksuz olarak Kaymaz İşletmesi'ne geçici faaliyet belgesinin verilmediğini bu nedenle üretimin 1 Aralık'ta duracağını açıkladı.

Akın İpek'in sahibi olduğu Koza Grubu, AKP ile Gülen Cemaati arasındaki gerginlikten en çok etkilenen şirketler içinde bulunuyor. Madencilik sektöründe faaliyet gösteren grubun 2 madeninde daha aynı sorun yaşanıyor.

Koza Altın konuyla ilgili olarak bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada Bakanlığın uygulaması nedeniyle Kaymaz Madeninde 300 madencinin işsiz kalacağını benzer uygulamalarla karşı karşıya kalan diğer iki madenle birlikte sayının 1.200 kişi olduğunu ifade etti. Tesisteki üretimin durması nedeniyle aylık 10 milyon dolarlık üretim kaybı yaşanacağına dikkat çeken şirket, devletin de milyonlarca lira vergi kaybı olacağını belirtti.


KOZA ALTIN TARAFINDAN KAP'A GÖNDERİLEN AÇIKLAMA

KOZA ALTIN HİSSE DETAY SAYFASI

SABAH VE TAKVİM'İN HABERLERİNE YALANLAMA

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.