Koza'dan Sabah ve Takvim'e yalanlama

Koza'dan Sabah ve Takvim'e yalanlama

Koza Altın, Sabah ve Takvim gazetelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı

A+A-

Koza Altın, Sabah ve Takvim gazetelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak Koza Altın tarafından KAP'A gönderilen açıklama şu şekildi:

"Sabah ve Takvim Gazeteleri'nde Şirketimiz ile ilgili tamamen gerçek dışı ve asılsız haberler yayımlanmıştır. İşletme Müdürümüz'ün dün Basın Açıklaması'nda cevapladığı gibi;

İŞLETMEMİZ'DE SİYANÜRLÜ ATIK BULUNMAMAKTADIR.

ATIK HAVUZUMUZDAKİ MALZEME DAHİ İÇME SUYU EVSAFINDADIR.

OLMAYAN BİR ŞEYİN ÇEVREYE VEYA DEREYE KARIŞMA İMKANI DA YOKTUR.

24 Kasım 2014 tarihinde İzmir Valiliği tarafından oluşturulan İzleme ve Denetleme Komisyonu maden sahası içinde ve çevresinde ÇED ve şirket taahhütleri doğrultusunda, yer altı ve yüzey suları, kimyasal arıtma çıkışı, atık barajı analizleri, hava, toz ve gürültü ölçümleri ve kontrollerini yapmıştır.

Bu kontroller düzenli olarak her ay yapılmaktadır.

HER AY YAPILAN BU KONTROLLERİN, ÖLÇÜMLERİN VE ANALİZLERİN NETİCELERİ DE YILLARDAN BERİ DÜZENLİ OLARAK KAMUYA AÇIKLANMAKTADIR.

25 Kasım 2014 tarihinde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkilileri gerekli incelemeleri yapmış ve numunelerini almıştır.

İşletmemiz'de olağandışı hiçbir gelişme yoktur.

Bugüne kadarki tüm denetimlerin gösterdiği ve bundan sonraki bütün denetimlerin de göstereceği gibi İşletmemiz'de çevreye risk oluşturabilecek hiçbir atık bulunmamaktadır.

Yetkili Kuruluşlar tarafından alınan numulerde de bu durum görülecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. "

 

KOZA ALTIN'DAN ÇEVRE BAKANLIĞI'NA REST


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.