Koza'nın projesine onay yok

Koza'nın projesine onay yok

Koza Altın tarafından Adana'da yapılması planlanan Kompleks Cevher Açık Ocak İşletmeciliği projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumsuz” kararı ve

A+A-

Koza Altın tarafından Adana'da yapılması planlanan Kompleks Cevher Açık Ocak İşletmeciliği projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumsuz” kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"ADANA ili POZANTI, ilcesi İstiklal Mahallesi mevkiindeki KOZA ALTIN İŞLETMELERİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan S:200704831 Kompleks Cevher (Au-Ag-Cu-Fe-Pb-Zn) Açık Ocak İşletmeciliği projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumsuz” Kararı verilmiş olup ADANA Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. "  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.