Kreditörler ABD tahvili satıyor

Kreditörler ABD tahvili satıyor

ABD Hazine tahvillerini en çok satın alan 5 ülke, bu tahvilleri elden çıkarıyor.

A+A-

ABD Hazine tahvillerini en çok satın alan 5 ülke, bu tahvilleri elden çıkarıyor. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, eylül ayında Japonya 19,9 milyar dolar, Çin ise 12,5 milyar dolarlık ABD tahvilini sattı. Karayip Adaları'ndaki off-shoreların elden çıkardığı tahvillerin miktarı 7,2 milyar doları bulurken, Brezilya 3,7 milyar dolar, OPEC de 1,9 milyar dolar tutarında tahvil sattı.

5 büyük kreditörün son aylarda elden çıkardığı ABD tahvillerinin miktarı toplamda 45,2 milyar doları buldu.

Rusya'nın sattığı ABD tahvilleri ise 800 milyon dolar seviyesinde kaldı. BRICS ülkeleri toplamda 18,9 milyar dolarlık tahvil sattı.

Goldman Sachs'tan daha önce yapılan açıklamada, Çin Merkez Bankası'nın Ağustos ayındaki sürpriz devalüasyon kararının ardından borsayı desteklemek için dolar satıp yuan aldığı belirtilmişti.

2015 başından bu yana satılan ABD tahvillerinin toplam miktarı 115,3 milyar dolar oldu. Trendin aynı şekilde devam etmesi halinde, 2015, tarihte en çok ABD tahvilinin satıldığı yıl olarak kaydedilebilir

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.