Kremlin'den yolsuzluk iddialarına yanıt

Kremlin'den yolsuzluk iddialarına yanıt

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yöneltilen yolsuzluk iddialarını 'hayal ürünü ve iftira' diyerek yalanladı

A+A-

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yöneltilen yolsuzluk iddialarını yalanladı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında hazırlanan bir programda, Rus liderin yolsuzluk yaptığını iddia etmişti.

İddianın kaynağı ise programa konuşan Amerikan Hazine Bakanlığı'nın terörizm ve finansal istihbarattan sorumlu Müsteşar Vekili Adam Szubin olmuştu.

Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, “BBC filminin içeriği tamamen hayal ürünü ve iftira, hiçbir şekilde temeli yok. Genel olarak gazetecilerin bu tür ‘kandırmalarına’ alıştık. Bunlar ya yetki eksikliğiyle bağlantılı, ya da sarı basın ateşi ile bağlantılı, ya da planlı bir kampanyanın sonucu” dedi.

İddianın kaynağının Amerikan Hazine Bakanlığı’nda çalışan Adam Szubin olmasını da değerlendiren Peskov, bunun delil isteyen resmi bir suçlama olduğunu; ancak Moskova’nın delil talebinde bulunmayacağını söyledi.

İddianın ABD kaynaklı olmasına değinen Peskov, “Dürüst olmak gerekirse, ilişkiler zaten en iyi durumunda değil, hatta öyle bir durum ki böyle bir yalan bu ilişkileri daha da zorlaştıramaz” dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.