Kremlin'in Erdoğan ile ilgili son sözü

Kremlin'in Erdoğan ile ilgili son sözü

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceği ile ilgili son sözü söyledi

A+A-

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini ve gelecekte de böyle bir görüşmenin planlanmadığını söyledi.

Peskov, düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine, "Hayır, Rusya ve Türkiye liderleri arasında herhangi bir temas olmadı. İlerisi için de herhangi bir görüşme planlanmadığını biliyorum" dedi.

Erdoğan, bir Rus uçağının yeniden Türk hava sahasını ihlal ettiği iddialarının ardından geçen hafta Putin'le görüşme isteğini ilettiğini ancak bu talebine Moskova’dan olumlu yanıt olmadığını söylemişti.

Peskov, Cenevre görüşmelerinin Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın hükümetine verdiği destek nedeniyle 'çöktüğü' iddialarını ise reddetti.

"Bu fikrin doğru olmadığını düşünüyoruz" diyen Peskov, "Rusya, Suriye'deki durumun siyasal çözüme ulaştırılması için yapılan uluslararası çabalara katkı sunuyor. Bununla birlikte Suriye'nin meşru liderliğine terörle mücadele konusunda destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cenevre görüşmelerinin kolay geçmeyeceğinin ve hemen sonuç vermeyeceğini önceden beri bilincinde olduklarını söyleyen Peskov, "Yine de görüşmelerin öyle ya da böyle devam etmesini umuyoruz" dedi.
Peskov, Suudi Arabistan'ın Suriye'de kara operasyonuna hazır olduğuna dair Riyad'dan gelen açıklamalar karşısında Kremlin'in tepkisinin ne olduğu sorulduğunda da, "Durumu yakından izliyoruz" yanıtını verdi.

Antonov ayrıca Ankara'nın, Rus denetçilerin Açık Semalar Anlaşması kapsamında Türkiye'de yapacakları gözlem uçuşuna izin vermemesine 'şaşırmadıklarını' ifade etti.
Türkiye'nin bu uluslararası anlaşmayı 'sistematik olarak' ihlal ettiğini belirten Antonov, "Ankara, Açık Semalar Anlaşması'nı son üç yılda en az dört kez ihlal etti ve anlaşmaya bağlı olan bir ülkenin askeri eylemlerinin kontrol edilmesini engellemiş oldu" dedi.

Bu arada Peskov, Putin'in Soçi'de bugün Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'yla, 8 Şubat'ta ise Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife ile bir araya geleceğini de paylaştı.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.