Kripto para platformu borsaya açılacak

Kripto para platformu borsaya açılacak

Kripto para platformu Coinbase'in bu yıl sonu ya da 2021 başında ABD'de borsaya açılmayı planladığı belirtildi

A+A-

Kripto para platformu Coinbase'in bu yıl sonu ya da 2021 başında ABD'de borsaya açılmayı planladığı belirtildi

Bu yıl hisse senedi piyasasında halka açılma planları yaptığı belirtilen Coinbase Inc, Borsada işlem gören ilk büyük ABD'li kripto para borsası olabilir.

Reuters'ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre bu yıl sonu ya da gelecek yılın başında listelenme planı yapan platformun ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yeşil ışık yakmasına ihtiyacı var.

Söz konusu planların değişebileceğini belirten kaynaklar, şirketin yatırım bankaları ve hukuk şirketleriyle görüşmeler yaptığını aktardı. Ancak Coinbase söz konusu planlarla ilgili henüz SEC'e başvuru yapmadı.

Coinbase sözcüsü şirketin söylentiler veya spekülasyonlar üzerine konuşmadığını söyledi. SEC yorum yapmayı reddetti.

SEC, bazı kripto paraların menkul kıymet olarak değerlendirilip regülasyona tabi olabileceğini belirtmekle birlikte henüz çoğu sanal para için belirli bir kılavuz yayınlamış değil.

Kaynaklardan biri Coinbase'in 2018'deki son özel kaynak toplama turunda 8 milyar dolardan fazla değerde olduğunu ifade etti. Coinbase'in geleneksel ilk halka arz (IPO) yerine doğrudan listeleme ile halka açılmanın yollarını aradığı belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.