Kriptolar haftaya toparlanarak başladı

Kriptolar haftaya toparlanarak başladı

Oldukça hareketli bir hafta sonunun ardından kripto para piyasası yeni güne son bir hafta içinde verdiklerini geri alarak başladı. Bitcoin, 22.300$, Ethereum ise 1.600$ seviyesinden alıcı buluyor.

A+A-

Geçtiğimiz hafta Bitcoin’in 19.550$ seviyesine inmesinin ardından ödeme teknolojisi şirketi Circle varlıklarının iflas eden Silicon Valley Bank’ta bulunduğu açıkladı. Açıklamadan sonra Circle’ın stablecoini olan USDC hafta sonu 1 dolar sabitini kaybetti. Circle CEO’sunun varlıklarının güvende olduğunu açıklaması kriptolarda toparlanmaya neden oldu ve Bitcoin yeni haftanın ilk gününe %13 civarında artışla 22.300$ seviyesinin üzerinde fiyatlanarak başladı. Ethereum da Bitcoin’i takip ederek 1.600$ seviyelerinden alıcı buluyor. Bir hafta içinde verdiklerini geri alan kripto piyasasının toplam değeri 1 trilyon doların hemen altında 995 milyar dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu %43,7, Ethereum dominasyonu ise %19,8 seviyelerinde yer alıyor. Yükselişlerin ardından bugün SNX, RIF, MKR ve ACH çift haneli kazançlar ile Bitay’da en çok yükselen kripto para olarak öne çıkıyor.

Cuma günü ABD’den işsizlik oranı piyasa beklentisi %3.4 üzerinde gerçekleşerek %3.6 olarak açıklandı. Ayrıca tarım dışı istihdam verisi 205 bin beklentisine karşın 311 bin kişi olarak gerçekleşti. Güçlü gelen istihdam verisi enflasyonla mücadelede bu seyri koruyabileceği beklentileri oluşturdu. Gelen veriler ABD hisse senedi piyasasındaki satışlara sebep olsa da piyasanın asıl odağındaki haber ABD’nin en büyük bankalardan biri olan Silicon Valley Bank’ın (SVB) iflasıydı. Veri ve haber akışlarının etkileriyle SP&500 ve Nasdaq’ta %1.5 civarında geri çekilmeler görüldü, habere ilk anda tepki gösteren kripto para hızlı toparlandı.

Bugün piyasaları etkileyebilecek bir veri akışı gerçekleşmeyecek, haftanın en önemli açıklaması olan ABD’den gelecek olan enflasyon verisi piyasalardaki volatilitenin daha da artmasına sebep olabilir.

İlgili Haberler