"Kriptop paralar güvenilmez, yıkıcı ve tehlikeli"

"Kriptop paralar güvenilmez, yıkıcı ve tehlikeli"

Kripto para birimlerine olan karşıtlığıyla bilinen Elizabet Warren katıldığı bir konferansta, kripto para birimlerin, sert bir dille eleştirdi ve yatırımcıların korunması gerektiğini belirtti.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Elizabeth Warren kripto para birimlerine karşı olan olumsuz tutumuyla biliniyor. Warren, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi tarafından 14 Eylül Salı günü düzenlenen bir konferansta yine kripto para birimlerini sert bir dille eleştirdi: 

“Kripto para birimleri ile ilgili birçok sorun var: Güvenilmez teknoloji, dolandırıcılık, yıkıcı etkiler, yüksek komisyonlar. Bu sorunlar zengin olmayan herhangi bir yatırımcı için büyük tehlikeler oluşturabilir.” 

Eskiden başkanlığa da aday olmuş olan senatör, yatırımcıların korunması için düzenleyicilerin gerekli önlemleri alması çağrısında bulundu.

“Yüksek komisyonlar yatırımcıya zarar veriyor”

Warren bunlara ek olarak, merkezi olmayan finans platformlarında, Ethereum ağındaki token takas ücretinin 500 dolardan fazla olduğunu ifade etti. Senatör, bu tarz yüksek komisyonların küçük yatırımcıların parasını eriteceğini ve yıkıcı sonuçlara yol açacağını düşünüyor. 

Senatör, son olarak geçtiğimiz hafta Bitcoin’de yaşanan düşüşe de dikkat çekti: “Saatler içinde 400 milyar dolarlık piyasa değeri yok oldu ve birçok yatırımcı Coinbase’e ulaşamayarak zarar gördü.”

Warren, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada da kripto paralarda yaşanan dalgalanmaların yatırımcılar için risk teşkil ettiğini söylemiş ve SEC’e düzenleme getirme çağrısında bulunmuştu.