Kritik zirve bugüne alındı

Kritik zirve bugüne alındı

Erdoğan ile Davutoğlu'nun haftalık görüşmesi bugün akşama alındı; görüşmede AKP genel başkanlığının geleceği konuşulacak

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun normalde her Perşembe yaptıkları haftalık olağan görüşmesi ani bir kararla bugün saat 1800'e alınırken, kritik görüşmede AKP genel başkanının geleceğinin konuşulacağı belirtiliyor.

Partinin en büyük karar organı olan AKP MKYK'nın Cuma günkü toplantısında, Davutoğlu'nun partideki atama/görevden alma yetkileri üyeler tarafından toplanan imzayla Erdoğan'a yakın isimlerden oluşan MKYK'ya devredilmesi Davutoğlu ile Erdoğan arasındaki ayrılığı ortaya çıkaran bir adım olarak değerlendirilmişti.

Bu gelişmenin ardından partisinin dünkü grup toplantısında başbakan olduktan sonra en kısa konuşmasını gerçekleştiren Davutoğlu, "Her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam" demişti.

AKP'ye yakın bir kaynak, "Bugünkü görüşme hem AKP, hem Davutoğlu, hem de partide genel başkanlık için kritik öneme sahip. Bildiğim bir istifa kararı yok ama bugünkü toplantıdan 'tamam' ya da 'devam' kararı çıkabilir" dedi.

Erdoğan'ın her zaman sürpriz yapabilen bir lider olduğunu kaydeden aynı kaynak, "Erdoğan bir kez daha belirleyici faktör olduğunu herkese gösterdi. Eğer bu akşam en azından bir süre daha Davutoğlu ile devam deyip krizi dondurursa da şaşırmam. Fakat partideki genel başkanlık konusu bugün iki liderin görüşmesinin ana konusu olacak" dedi.

Davutoğlu grup konuşmasının ardından, dün akşam 1800'de yapılması gereken MYK toplantısını da üç saat öne çekmişti.

AKP'li bir MYK üyesi, "Şu an istifa söz konusu değil. Şahsi görüşüm şu ki, MYK'da bir istifa sinyali almadım ama benim bilgim dışında bir durum söz konusuysa bunu bilemem" dedi.

AKP'li üst düzey bir diğer yetkili de, "Dünkü toplantıda istifa sinyali aldım diyemem" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.