Kriz kamu yatırımlarını vuruyor, okul inşaatları iptal

Kriz kamu yatırımlarını vuruyor, okul inşaatları iptal

İstanbul’da, devlet tarafından yapılması planlanan 65 okul inşaatının ihalesi iptal edildi.

A+A-

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, son bir ay içinde, 38 ilkokul, 23 ortaokul ve 4 anaokulunu kapsayan 21 ihaleyi iptal etti. Valiliğin son bir ay içinde iptal ettiği ihaleler arasında Tuzla Aydınlı Polis Merkezi Amirliği inşaatı da bulunuyor.

Valilik aralık ayı başlarında iptal ettiği ihaleler için, “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle” şeklinde gerekçe belirtirken, daha sonraki iptal gerekçelerinde şu ifadeyi kullandı:

“Yaklaşık maliyetinin güncelliğini yitirdiğinin anlaşılması nedeniyle”. Bir başka ifade ile o iş için ayrılan ödeneğin yetersiz kalması nedeniyle iptal ediliyor.

İhale iptalleri yayılıyor

Sadece İstanbul Valiliği değil, başta belediyeler olmak üzere değişik kamu kurumları da ilan ettikleri çeşitli ihaleleri, ekonomik kriz nedeniyle iptal ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) İstanbul Şube Müdürlüğü, “Ürün Satış Yeri Yapımı İşi” için açtığı ihaleyi, 9 Aralık 2021 tarihinde iptal etti. TMO’nun iptal gerekçesinde, “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle” denildi.

Adalet Bakanlığı’na bağlı E Tipi Cezaevi Müdürlüğü’nün 10 Aralık 2021 tarihinde açtığı, “2022 Yılı Et ve Tavuk İhalesi’ni” 13 Aralık 2021 tarihinde iptal etti. İhalenin iptal gerekçesine şöyle yazıldı:

“Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle”.

Beyoğlu Belediyesi’nin 6 Aralık 2021 tarihinde yapacağını ilan ettiği “Kuru Sıvı Gıda Malzeme” mal alım ihalesini, 13 Aralık 2021 tarihinde aynı gerekçeyle iptal etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) kendi personeli için alacağı “2022 Yılı(1.Dönem) Piliç ve Piliç Ürünleri” alım ihalesini 24 Aralık 2021 tarihinde aynı gerekçeyle iptal edildi.

İlgili Haberler