Kudlow Çin ile görüşmelerden umutlu

Kudlow Çin ile görüşmelerden umutlu

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kudlow, ABD heyetinin müzakereler için Çin'e gidecek olmasının iyi bir işaret olduğunu söyledi

A+A-

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kudlow, ABD heyetinin müzakereler için Çin'e gidecek olmasının iyi bir işaret olduğunu söyledi

Beyaz Saray'ın ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Amerikalı yetkililerin ticaret görüşmelerinin canlandırılması için Çin'e gidecek olmalarının iyi bir işaret olarak niteledi ve Pekin'in ABD'den tarım ürünleri alımına çok yakında başlamasını beklediğini söyledi. 

Kudlow, "Amerikalı yetkililerin Çin'e bir ziyaretleri olacağı gibi görünüyor ve Çin'in tarımsal ürün alımlarına çok yakında başlamasını umuyorum, bekliyorum" diye konuştu.

HEYET SHANGHAY'A GİTMEYE HAZIRLANIYOR

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve ABD'den üst düzey yetkililer, taraflar arasırdaki yüz yüze görüşmeleri yeniden başlatmak üzere Pazartesi güne Çin'e gitmeye hazırlanıyorlar.

Bloomberg News'un isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı habere göre, Lighthizer ve beraberindeki ABD heyeti Çin'in Shanghay kentine gidecekler. 

ABD heyetinin yapacağı ziyarette önceki müzakerelerde üzerinde anlaşılamamış olan konular genel olarak değerlendirilecek. Görüşmeden çok büyük bir sonuç çıkması beklenmiyor.

Amerikalı bir yetkilinin Bloomberg'e verdiği bilgiye göre, görüşmenin Pekin yerine Shanghay'da yapılması Çin tarafının talebi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.