Kur farkı Koç'u vurdu

Kur farkı Koç'u vurdu

Kur farkı giderlerinin etkisi ve Tüpraş'ın ilk çeyrek net kârındaki sert gerileme nedeniyle Koç Holding'in ilk çeyrek net kârı 18.3 geriledi

A+A-

Koç Holding'in ilk çeyrek net kârı, bilançosundaki temel belirleyicilerden Tüpraş'ın net kârındaki sert düşüş ve kur farkı giderlerinin etkisiyle yüzde 18.3 gerileyerek 459.2 milyon lira oldu.

Şirketin KAP'a açıkladığı bilançosuna göre, satış gelirleri yüzde 12 düşüşle 13.7 milyar lira oldu. Toplam hasılat ise, yüzde 12 gerileyerek 13.76 milyar lira olarak gerçekleşti.

Koç Holding geçen yılın ilk çeyreğinde 562 milyon lira net kâr, 15.62 milyar lira gelir ve 15.68 milyar lira toplam hasılat elde etmişti.

Finansman giderleri Koç'un ilk çeyrek net kârını baskılayan en önemli unsur olurken; holdingin finansman giderleri 1.47 milyar lira olarak gerçekleşti. Finansman giderleri içinde ilk sırada, 1.16 milyar lira ile kur farkı giderleri yer aldı.

Tüpraş'ın net kârındaki sert gerileme bilançoyu baskıladı

Diğer yandan Koç Holding bilançosundaki önemli belirleyicilerden Tüpraş'ın ilk çeyrek net kârındaki sert gerileme de Koç'un bilançosunu baskıladı.

Tüpraş'ın ilk çeyrek net kârı, finansman giderlerinin de etkisiyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 düşüşle 275.2 milyon lira olmuştu.

Holdingin faaliyet kârı yüzde 26 azaldı

Koç'un faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, holdingin faaliyet kârı yüzde 26 azalarak 671 milyon TL olurken; vergi öncesi kâr da yüzde 46 gerileyerek 387 milyon lira olarak gerçekleşti.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.