Kurban Bayramı tatili uzuyor

Kurban Bayramı tatili uzuyor

2015 Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların en çok merak ettiği bayram tatilinin uzayıp uzamayacağı sorusuna yanıt geldi.

A+A-

2015 Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların en çok merak ettiği bayram tatilinin uzayıp uzamayacağı sorusuna yanıt geldi. 15 Eylül'de yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında toplantısında resmi bayram tatili uzatılacak. Müjdeli haberi Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'dan geldi.

Kurban Bayramı tatili uzatılacak! Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda resmi tatilin pazartesi, salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacağı ifade edildi.

Bilindiği üzere, turizm sektörünün talebi doğrultusunda eğitim öğretime başlama tarihi, 14 Eylül'den 28 Eylül'e kaydırılmıştır.

Kurban bayramı 24-27 Eylül arasında olup, 23 Eylül ise arefe günüdür ve kanunlara göre öğlen 13'ten itibaren tatildir.

MEB daha önce yaptığı açıklamaya göre, öğretmenler için 21, 22 ve 23 Eylül tarihlerini tatil etmiş ve bu tarihlerde yapılması gereken derslerin yoğunlaştırılmış telafi programıyla verilmesini istemiştir. 14 ila 18 Eylül arasındaki ders boşluğu ise eğitim öğretim yılının sonuna eklenmiş, yani ders kesim tarihi 17 Haziran 2016 olarak değiştirilmiştir.

15 Eylül'de yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında toplantısında resmi bayram tatili uzatılacak. Müjdeli haberi Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Vahdet gazetesine verdiği röportajda açıkladı.

TATİL 7 GÜNE ÇIKACAK

Yalçın Topçu, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda resmi bayramın pazartesi, salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacak" dedi. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 7 gün olacak.

Resmi karar çıkana kadar ise Kurban Bayramı tatili günleri şöyle: 23 Eylül'de yarım gün çalışacak olan resmi kuruluşlar, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 24 Eylül Perşembe, ikinci günü 25 Eylül Cuma, üçüncü günü 26 Eylül Cumartesi ve son günü 27 Eylül Pazar günü tatil olacak. Resmi tatilin sona ermesiyle birlikte 28 Eylül Pazartesi günü tekrar işbaşı yapılacak.

2015 yılında Kurban Bayramı resmi tatili ve günü

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre Kurban Bayramı ülkemizde bu yıl 24 Eylül Perşembe gününe denk gelecek. Kurban Bayramı resmi tatil günleri ise şu şekilde:

Arefe günü: 23 Eylül Çarşamba (1/2 Gün)
Kurban Bayramı 1. gün: 24 Eylül Perşembe
Kurban Bayramı 2. gün: 25 Eylül Cuma
Kurban Bayramı 3. gün: 26 Eylül Cumartesi
Kurban Bayramı 4. gün: 27 Eylül Pazar 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.