Küresel ekonominin geleceği belirsiz

Küresel ekonominin geleceği belirsiz

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi bugün yayınlanan bir yıllık raporda küresel ekonominin geleceğine dair belirsizliğin devam ettiği uyarısını yaptı.

A+A-

 Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi bugün yayınlanan bir yıllık raporda küresel ekonominin geleceğine dair belirsizliğin devam ettiği uyarısını yaparak, Avrupa'nın yeni şokları göğüsleyebileceğine dair soru işaretleri olduğunu söyledi.

Draghi raporda, "ECB için 2016 yılı daha kolay olmayacak. Küresel ekonomide belirsizlikle karşı karşıyayız. Devam eden dezenflasyon faktörleri karşımızda ve Avrupa'nın gittiği yön ve şokları kaldırabilmesi konusunda soru işaretleri var" dedi.

Draghi, ECB'nin devlet tahvilleri almak için para basmak yoluyla yaptığı parasal genişlemenin, 2015 ve 2018 yılları arasında euro bölgesinde ekonomik üretimi veya gayrı safi yurt içi hasılayı yaklaşık 1.5 puan artıracağını söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.