Küresel hisse senetlerine girişler 1 trilyon eşiğini aştı

Küresel hisse senetlerine girişler 1 trilyon eşiğini aştı

BofA stratejistleri hazırladıkları raporda 8 Eylül haftasında hisse senedi ve tahvillere girişler, altında ise sınırlı çıkış yaşandığına dikkat çekti. 2021'de küresel hisse senetlerine yıllıklandırılmış girişlerin 1 trilyon doları aştığı belirtildi.

A+A-

Bloomberg HT'nin haberine göre Bank of America stratejistleri hazırladıkları raporda 2021’de küresel hisse senedi piyasalarına yıllıklandırılmış veriye göre 1 trilyon dolarlık girişin yaşandığını belirtti.

Raporda 8 Eylül haftasına ilişkin portföy akımları ele alındı.

Buna göre 8 Eylül haftasında nakit varlıkları 15,2 milyar dolar arttı, bu 5 haftanın en yüksek seviyesi oldu. Hisse senedi piyasalarına 12,7 milyar dolarlık, tahvil piyasasına 12,6 milyar dolarlık giriş gerçekleşti.

Altından ise 0,2 milyar dolarlık çıkış yaşandı.

Gayrimenkul yatırım ortaklıklarına 1,8 milyar dolarla Şubat 2019’dan beri en büyük giriş gerçekleşti. Teknoloji hisselerine girişler 1,1 milyar dolarla 11. haftada da devam ederken finans sektörü hisselerine 2 milyar dolarlık giriş yaşandı. Bu, pandemiden beri görülen ikinci en büyük giriş olarak kaydedildi.

Gelişen hisse senedi piyasalarına 3,1 milyar dolar

Bölgesel bazda bakıldığında hisse senetlerine en büyük girişler 2,2 milyar dolarla ABD’de, 3,1 milyar dolarla gelişen piyasalarda gerçekleşti. Her iki bölgeye girişler 5 haftadır devam ediyor.

Japonya’da 1,9 milyar dolarla 3 haftadaki ilk çıkış gerçekleşti.

Tahvil fonlarında ise en büyük giriş 2,2 milyar dolarla gelişen piyasalarda oldu.

Etiketler : , ,