Küresel konut fiyatları artışında lider Türkiye

Küresel konut fiyatları artışında lider Türkiye

Küresel konut fiyatları endeksi Mart sonu itibariyle yıllıklandırılmış bazda 15 yılın en hızlı artışını yaşadı. Konut fiyatları artışında Türkiye ilk sırada yer aldı.

A+A-

Konut ve ticari emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank tarafından hazırlanan küresel konut fiyatları endeksi Mart sonu itibariyle yıllıklandırılmış bazda 15 yılın en hızlı artışını yaşadı. bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; konut fiyatları artışında Türkiye ilk sırada yer aldı. Konut fiyatlarındaki yükseliş ivmesi Türkiye'yi dünya liderliğine yükseltti.

Konut ve ticari emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank tarafından hazırlanan küresel konut fiyatları endeksine göre tüm dünyada konut fiyatları Mart ayı sonu itibariyle 12 aylık sürede ortalama yüzde 7,3 artış kaydederek balon riskini yeniden gündeme getirdi. Küresel fiyatlardaki bu artış 2006'nın son çeyreğinden bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi. Bu durum 2008 küresel finans krizinin temelinde olan konut sektöründe ısınmaya dikkat çekti.

Endekste ilgili dönemde konut fiyatları en çok artan ülke ise Türkiye oldu. Bu dönemde Türkiye'de konut fiyatlarının yüzde 32 arttığı görüldü. Türkiye'yi yüzde 22,1 artışla Yeni Zelanda, yüzde 16,6 artışla Lüksemburg izledi.

ABD'de konut fiyatları da aynı dönemde yüzde 13,2 artarak 2005'ten bu yana en hızlı artış olarak kaydedildi.