Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

ABD'de bu haftanın borçlanma takviminin sorunsuz tamamlanması ve Avrupa Merkez Bankası'nın pandemi varlık programı kapsamında tahvil alım hızını artıracağını duyurması küresel piyasalarda son dönemdeki gerilimi sonlandırdı

A+A-

Küresel piyasalar birbirini takip eden pozitif haber akışının etkisiyle rahat bir nefes aldı.

Önce Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen sinyaller, ABD tahvil ihalelerinde pozitif sonuçlar ve ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık yardım paketini imzalaması piyasalara moral verdi.

ABD Hazinesi’nin Perşembe günü gerçekleştirilen 30 yıl vadeli tahvil ihalesinin de sorunsuz geçmesiyle, bu haftaki 120 milyar dolarlık borçlanma takvimi tamamlanıken, küresel tahvil piyasaları rahat bir nefes aldı. ABD 10 yıllık tahvil getirisi Perşembe günü bir ara yüzde 1,473’a kadar geriledikten sonra yüzde 1,537’den kapandı. Yeni günde ilk işlemler yüzde 1,544’ten geçti. Tahvil piyasalarının sakinleşmesinde bu hafta ABD’de açıklanan ılımlı enflasyon verileri ile Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alım hızını somut şekilde artıracağını duyurması da etkili oldu.

Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketini imzalaması Wall Street endekslerini zirvelere taşıdı. Teknoloji hisseleri yükselirken, bu kez S&P 500 endeksi yüzde 1’in üzerinde artışla rekor kırdı. Nasdaq 100 endeksi de yüzde 2,5’in üzerinde bir yükselişle günü tamamladı.

Yeni günde Asya endeksleri de genel olarak değer kazandı. Japon Nikkei endeksi yüzde 1,5’e yakın yükselişle bu harekete öncülük etti. Çin Borsasında, ABD ile ilişkilerin yeniden odak noktası haline gelmesiyle temkinli seyir izlendi.

 

Etiketler : , ,