Küresel piyasalarda dolar rallisinde sona gelindi

Küresel piyasalarda dolar rallisinde sona gelindi

Küresel piyasa aktörleri ABD'de üretici enflasyonunda görülen katılığın ardından Fed yetkililerinden gelen mesajları odaklanırken, dolarda görülen 3 haftalık rallinin sona erdiği izlendi.

A+A-

Küresel piyasalar, Fed’in Mart ayındaki toplantısında 25 baz puan mı yoksa 50 baz puan mı faiz artıracağını tartışmaya devam ederken, bu hafta gözler bir önceki Federal Açık Piyasa Komitesi’nin tutanaklarında olacak.

Geçen haftanın tamamında yüzde 0,56 yükselen ve aralıksız yükselişini üçüncü haftaya taşıyan Bloomberg Dolar Endeksi 1.242 seviyesinde, yatay.

Cuma günü ile haftanın genelini ekside tamamlayan Wall Street endeksleri, bu sabah vadeli işlemlerde zayıf görünümlerini koruyor.

ABD’de piyasalar Başkanlar Günü nedeniyle bugün işleme kapalı olacak. Asya Borsaları ise karışık. Japon Nikkei 225 yatay. Çin CSI 300 ve Hong Kong Hang Seng ise artıda. 

Fed Yönetim Kurulu üyesi Michelle Bowman, son açıklanan verilerin Fed'in şu ana kadar attığı adımları yeterince büyük bir etki göstermediğini işaret ettiğini savundu ve yüksek enflasyonu aşağı getirmek için faizleri artırmak konusunda daha fazla şey yapılması gerektiğini söyledi.

Bankacılar ile bir araya gelen Bowman, "Son gelen veriler bana göre yavaşlayan bir ekonomiye işaret etmiyorlar. Şu ana kadar gelen veriler bana attığımız adımların bu noktada yeterince etkili olmadığını gösteriyor. Federal fon faizi yeterince sınırlayıcı seviyeye ulaşana kadar faiz artırımlarına devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bowman, faizin henüz olması gereken yere gelmediğini vurguladı.

İlgili Haberler