Kurtlar Vadisi konut işine giriyor

Kurtlar Vadisi konut işine giriyor

Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Pana Holding, Fikirtepe'de 4 bin 500 konutluk proje ile gayrimenkul sektörüne giriyor

A+A-

Kurtlar Vadisi projesinin yapımcı firması Pana Holding, gayrimenkul sektöründe büyüme kararı aldı. Holding çatısı altında gayrimenkul geliştirmek için kurulan Pana Yapı, kentsel dönüşüm projelerine ev sahipliği yapan Fikirtepe’de 4 bin 500 konut inşa etmeyi hedefliyor. “İnşaata Fikirtepe’den girdik. Zor olanı seçtik ama pişman değiliz” diyen Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, 2010 yılına kadar 3 milyar lira ciroya ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Fikirtepe’de 5 proje planladıklarını söyleyen Ufuk, “Brooklyn Park projemizde ruhsat aldık ve evlerin yüzde 65’ini sattık. Diğer projelerin ruhsatı için son aşamaya geldik. Fikirtepe’deki projelerimizde evlerin metrekare fiyatı 8-9 bin lira. Bölgede toplam 3 bin hak sahibi ile görüşüyoruz ve 800 milyon lira yatırım planlıyoruz” diye konuştu.

ÜSKÜDAR DÖNÜŞÜMÜ

Hürriyet’in haberine göre, 2016 yılında 3 yeni projede satışlara başlamayı planladıklarını söyleyen Ufuk, “2 tane Fikirtepe projemiz olacak. Ayrıca Çeşme’de 250 dönüm arsada 124 taş ev yapacağız. Bu evlere özel bir pilaj alanımız da olacak” dedi.
İstanbul Üsküdar’da ise 300 dönüm bir alanda kentsel dönüşüm planladıklarını belirten Ufuk, mevcutta 2 bin konut olan alanda 3 bin konut yapmayı planladıklarını ifade etti.

Bağdat Caddesi’nde de butik konut projeleri inşa ettiklerini belirten Ufuk, bölgede 6 projelerinin devam ettiğini, yılda ise 15 proje öngördüklerini dile getirdi. Ufuk, Bağdat Caddesi projelerinde ise evleri metrekare satış fiyatının 10-20 bin lira olduğunu belirtti.

YURTDIŞINA AÇILACAK

Yurtdışında da gayrimenkul yatırımı planladıklarını belirten Ufuk, İngiltere ve Almanya’yı incelediklerini ifade etti. Şirket alımlarına da sıcak baktıklarını belirten Ufuk, “Geçtiğimiz aylarda Selimoğlu İnşaat şirketini satın aldık. Yurtdışında da şirket alarak büyüyebiliriz” dedi. Gayrimenkul projelerinde mahalle kültürünü yaşatmak istediklerini söyleyen Kürşat Ufuk, “Sitelerde duvarları yıktık. Amacımız mahalle dokusunu yaşatmak.

Ama Fikirtepe’de bu çok olmuyor. Emsal belli ve yüksek bina yapmak zorundayız” dedi. Fikirtepe’de 25 müteahhit şirket olduğunu belirten Ufuk, bölgede riskli yapıların yıkımının 2016’da tamamlanacağını dile getirdi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.