Kuru soğan ve taze patatesin ihracatı izne tabi

Kuru soğan ve taze patatesin ihracatı izne tabi

Ticaret Bakanlığı, ihracat nedeniyle fiyatı yeniden yükselen kuru soğan ile birlikte taze patatesi de ihracatı yasak veya ön izne tabi mallar listesine dahil etti.

A+A-

Ticaret Bakanlığı, kuru soğan ve taze patatesi ihracatı yasak veya ön izne tabi mallar listesine dahil etti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan "İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ’de  Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile ihracı ön izne bağlı mallar listesine 25'inci ve 26'ncı sıra olarak "Kuru Soğan" ve "Taze veya Soğutulmuş Patates" maddeleri eklendi.

Tebliğ bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Türkiye’de 2018 yılında ciddi bir soğan krizi yaşanırken, 2019 yılında soğanda iyi bir verim alındı. Artan üretim ile birlikte fiyatın düşmesi, ihracatın artmasını beraberinde getirdi. Ancak üreticiler fiyatların yükselmesinden dolayı bir süredir ihracatın durdurulması kararını konuşuyordu. İhracat başlamadan önce üreticide  65 kuruşa kadar düşen soğan fiyatı, ihracatla birlikte 2 liraya kadar yükselmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.