Kuveyt greve rağmen üretimi arttıracak

Kuveyt greve rağmen üretimi arttıracak

Kuveyt petrol ve doğalgaz sektörlerinde binlerce işçinin grevde olmasına rağmen üretimi artıracağını açıkladı.

A+A-

Kuveyt Ulusal Petrol Şirketi (KNPC) Başkan Yardımcısı Khaled al-Asousi, al-Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada petrol üretiminin grevin başladığı ilk gün olan Pazar günü olduğu gibi 1.1 milyon varil seviyesinde olduğunu fakat önümüzdeki günlerde normal seviyeye döneceğini söyledi.

Kuveyt'in petrol üretimi grev başlamadan önce günlük 2.8 milyon varil seviyesindeydi.

Asousi, "Birkaç tane alternatif planımız var. Bugün bazı çalışanlar işyerlerine geri döndü. Ortak şirketler üretimin artırılmasına katkıda bulunuyorlar. Durum iç rahatlatıcı" dedi.

Kuveyt hükümeti planlanan kamu sektörü reformlarına karşılık olarak grevin düzenleyicileri diye tanımladığı kişiler hakkında yasal işlem başlatacağını söyledi.

Asousi daha önce yaptığı bir açıklamada ülkenin rafineri üretiminin Pazar gününden sonra değişmeyerek 510,000 ve 520,000 varil arasında olduğunu söylerken, bu rakam grevden önce 930,000'e işaret ediyordu.

İşçi sendikaları grevin ne kadar süreceği konusunda bir açıklama yapmadı. Kuveyt vatandaşı olmayan çalışanlar grevde yer almıyor.

Sendika üyeleri hükümetle herhangi bir görüşme olmadığını veya grev hakkında yeni bir gelişme bulunmadığını söyledi.

Kuveyt doğalgaz ve petrol sektöründe binlerce işçi planlanan kamu ödeme reformlarının maaşlarında düşüşe ve haklarında azalmaya neden olabileceği endişeleriyle Pazar günü grev başlattı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.