Lagarde: Troykadan ayrılmayacağız

Lagarde: Troykadan ayrılmayacağız

Lagarde, Yunanistan'ın kurtarma programını desteklemeye devam edeceklerini ve programın gözetimi için oluşturulan troyka içinde olacaklarını söyledi.

A+A-

IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ın kurtarma programını desteklemeye devam edeceklerini ve programın gözetimi için oluşturulan troyka içinde olmaktan vazgeçmeyeceğini belirtirken, katılımlarının kurtarma programının nasıl yeniden yapılandırılacağına bağlı olarak değişebileceğini söyledi. 

 

IMF-Dünya Bankası bahar dönemi toplantılarında soruları yanıtlayan Lagarde, "Troykadan ayrılmayacağız. Troykaya katılımımız Yunanistan'ın taahhütleri ve Avrupalı ortaklarının adımlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir, ancak yürüyüp gitmeyeceiğiz" diye konuştu.

Lagarde ayrıca Yunanistan'ın borç rahatlatmasına ihtiyacı olduğunu tekrarlarken, bunun ille de borcun ana parasında bir
saç traşına gidilmesi yoluyla yapılması gerekmediğini, IMF'in vadelerin uzatılması, geri ödemesiz dönem verilmesi veya borç
faizinin düşürülmesi seçeneklerine açık olduğunu vurguladı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.