Lagarde:Çin, sert bir inişten kaçınabilir

Lagarde:Çin, sert bir inişten kaçınabilir

Lagarde, Pekin'in kamuda reformlar gerçekleştirmesi, daha piyasa odaklı politika izlemesi halinde ekonomide bir sert inişten kaçınabileceğini söyledi.

A+A-

IMF Başkanı Christine Lagarde, Pekin'in kamu işletmelerinde reformlar gerçekleştirmesi, daha piyasa odaklı ve iletişimin daha iyi olduğu bir kur politikası izlemesi halinde ekonomide bir sert inişten kaçınabileceğini söyledi. 

 

Washington'da konuşan Lagarde, Çin'in daha yavaş, daha sürdürülebilir bir büyüme oranınıa düşümünden kaynaklı bulaşıcı etkilerin petrol ve emtia ihracatçısı ülkeler üzerinde baskı yaratmaya devam edeceğini, IMF ve diğer uluslararası kurumlardan finansal yardım taleplerinin artmakta olduğunu da ifade etti.

IMF olarak gelişmekte olan piyasalarda ortaya çıkacak her türlü zorluğun üstesinden gelmek için yeni ve iyileştirilmiş finansman araçlarıyla hazır olmak istediklerini belirten Lagarde, IMF'in önümüzdeki aylarda kredi ve likidite hatları gibi mevcut finansman araçlarını iyileştirmek için çalışacağını vurguladı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.