Lassa'dan tarıma destek

Lassa'dan tarıma destek

Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, "Tarımla uğraşan çiftçilerimizin güvenliği ve refahı hem bizim hem de ülkemiz için büyük önem taşıyor"

A+A-

Lastik sektöründe 41'inci yılını kutlayan Lassa, çiftçileri doğru tarım hakkında bilgilendirmek ve trafikte güvenle yol almalarını sağlamak amacıyla "Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam" projesini sürdürüyor.

Brisa açıklamasına göre, römorkların karanlıkta fark edilmemesi nedeniyle yaşanan kazalara dikkati çeken ve 2014 yılında toplam 4 bin 10 traktör römorkuna reflektör montajı gerçekleştiren Lassa, 140 köyde 7 bin 500 çiftçiye ulaşarak 170 saat verimli tarım eğitimi verdi. Firma, bu yıl da eğitim ve danışmanlık hizmetiyle zenginleştirdiği programla ziraat mühendisleri eşliğinde 20 ilde 156 farklı noktayı dolaşmak üzere yola çıkıyor.

Firma, "Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam" projesinin her durağında, düzenlenecek eğitim etkinliklerine katılacak çiftçilere, bölgelerinde yetişen ürün çeşitlerine uygun, tarımda verimlilik uygulamaları ve tarım ekonomisi hakkında bilgi ve danışmanlık hizmeti verecek. Ardından, traktörlerin yoldaki görünürlüğünü artırmak amacıyla reflektör montajı gerçekleştirilecek ve reflektörün önemi hakkında çiftçilere bilgi verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, Brisa'nın topluma değerler sunma misyonuyla çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutta sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Sürdürülebilir sosyal sorumluluk anlayışları doğrultusunda her geçen yıl toplumsal faydaya hizmet edecek projelere imza atmayı hedeflediklerini vurgulayan Atış, şunları kaydetti:

"Sektörümüzün öncü markalarına sahip bir şirket olarak özellikle trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla pek çok proje yürütüyoruz. Bu kapsamda, tarımla uğraşan çiftçilerimizin güvenliği ve refahı da hem bizim hem de ülkemiz için büyük önem taşıyor. Lassa markamızla yürüttüğümüz çiftçilere yönelik projemize geçtiğimiz yıl eğitim ve danışmanlık bölümünü de ekledik. Amacımız; çiftçilerimizin sorunlarını dinleyebilmek, ilgili uzmanlarla yanıt bulabilmek ve çiftçilerimizi bilinçlendirerek kaynaklarını daha verimli kullanmalarını sağlamak. Ayrıca ışıksız römorkların yol açacağı kazaları önlemek için reflektör montajına da devam edeceğiz. Çiftçilerimiz bu konuda tedbirli olmazlar ise kazalar devam edecek... Biz Lassa olarak onlara bir ışık yaktık."

Atış, tarım sektörünün Lassa için önemine dikkati çekerek, çiftçinin verimini artırmanın sektör olarak üzerinde çalıştıkları bir alan olduğunu, traktör lastiklerinin kullanım amacına uygunluğu, sağlamlığı ve kalitesinin, verimliliği artırdığını ifade etti.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.