Lavrov, Demirtaş'la görüşmeyi reddetmiş

Lavrov, Demirtaş'la görüşmeyi reddetmiş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz Ekim ayında Moskova’yı ziyaret etmeyi planlayan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la görüşmeyi reddetmiş

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, geçtiğimiz Ekim ayında Moskova’yı ziyaret etmeyi planlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la görüşmeyi reddettiği iddia edildi.

Kommersant gazetesi, dün Rusya’nın başkenti Moskova’ya gelen ve Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşen Demirtaş’ın temaslarına geniş yer vererek bir de iddiada bulundu.

Gazeteye konuşan kaynaklara göre, 1 Kasım seçimleri öncesi Demirtaş, Moskova’yı ziyaret etmeyi planladı. HDP Eşbaşkanı bu çerçevede Bakan Lavrov’la da görüşmek istedi.

Fakat Moskova'nın bakanla görüşme düzeyini bakan yardımcısı seviyesine düşürme önerisi karşısında Demirtaş, Moskova ziyaretini iptal etti.

Gazetenin sözkonusu iddiasına Rusya Dışişleri kaynakları henüz bir cevap vermezken, siyasi analistler Rus uçağının düşürülmesinin ardından Moskova'nın Türkiye'deki muhalif çevrelerle sıcak diyaloglar kurmaya çalıştığını söylüyor.

Bu arada, Moskova’da temsilcilik açmaya hazırlanan HDP’nin yasal engele takıldığı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya yasalarına göre Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Rusya’da ofis açamayacağını bildirdi.

Bakanlıktan bir yetkili, bir sivil toplum kuruluşunun veya bireylerin ise bu partinin çıkarlarını Moskova’da temsil edebileceğini kaydetti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.