LeasePlan'ın elektrikli araç alımına finansçılardan destek

LeasePlan'ın elektrikli araç alımına finansçılardan destek

Filo kiralama şirketi LeasePlan’ın elektrikli araç alımlarına kaynak sağlamak için açttığı tahvil ihracına kurumsal yatırımcılardan 7 katlık talep geldi. 

A+A-

Dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden LeasePlan’ın elektrikli araç alımlarında kullanmak amacıyla gerçekleştirdiği tahvil ihracına 7 kat talep geldi. 

Türkiye’nin de içinde bulunduğu 32 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden LeasePlan, elektrikli araç filosun finanse etmek amacıyla tahvil ihracı gerçekleştirdi. 500 milyon Euro tutarındaki 5 yıllık sabit faizli tahvil ihracının, LeasePlan’ın ilk Yeşil Tahvil ihracı olduğu belirtildi. 

Danske Bank, HSBC, ING ve J.P. Morgan’ın aracılık ettiği tahvil ihracına, yaklaşık 260 yatırımcıdan, istenen tutarın yaklaşık yedi katı olan 3,5 milyar Euro talep geldi. Yüksek talebin, geniş bir kurumsal yatırımcı tabanından geldiği ifade edildi. 

LeasePlan, tahvil ihracından elde edilen geliri sadece Bataryalı Elektrikli Araçların (BEV) alımını finanse etmek ve elektrikli sürüşe geçişi hızlandırmak amacıla kullanacağını duyurdu. Şirket 2030 yılına kadar küresel filosunun tamamında sıfır emisyon seviyesine ulaşmayı hedefliyor. 

LeasePlan CEO’su Tex Gunning, ulaşım sektörünü iklim değişikliğinin en büyük nedenlerinden biri olduğu belirterek “Yollarda 1,8 milyon aracı olan bir kiralama şirketi olarak, daha sürdürülebilir bir ulaşım sisteminin geliştirilmesini desteklemek için elimizden geleni yapmak zorundayız. Amacımız, daha temiz, düşük emisyonlu araçları müşterilerimize uygun bir seçenek haline getirmek için gereken altyapıyı teşvik ederek şehirlerimizde ve yaşama alanlarımızda daha sağlıklı ortamlar yaratmaya yardımcı olmak” dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.