Liglerin ertelenmesine gerek yok

Liglerin ertelenmesine gerek yok

İçişleri Bakanı Öztürk, Fenerbahçe'nin "ligler ertelensin" tabeline karşılık, "ertelenmeyi veya iptal edilmeyi gerektirecek bir durum yoktur" dedi

A+A-

Fenerbahçe'nin lig maçlarının ertelenmesi talebi kabul görmedi. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk taleple ilgili "Bence Türkiye'de güvenlik bakımından ertelenmeyi veya iptal edilmeyi gerektirecek bir durum yoktur" dedi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ise lig maçlarının ertelenmesi talebiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Saldırının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Salı günü oynanacak Fenerbahçe ile Mersin İdmanyurdu maçını ileri bir tarihe ertelemişti.

Saldırıyı kınayan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk liglerin ertelenmesi ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Şu an itibarıyla elimizdeki verilere göre bir av fişeğinin boş kovanı ve yaklaşık 100-150 metre uzaklıkta dere içerisinde bulunmuş olan el yapımı olduğu değerlendirilen seri numarası olmayan bir tüfek elimizde var. Bu kişi veya kişilerin, henüz kaç kişi olduklarını kesin olarak bilmiyoruz, bulundukları yeri de aşağı yukarı arkadaşlarımız tespit etmişlerdir. ... Biz en kısa zamanda failin bulunacağına inanıyoruz."

Fenerbahçe takım otobüsü 3 Nisan Cuma günü Rizespor ile Rize'de oynadığı ve 5-1 kazandığı maçtan sonra karayolu ile Trabzon Havalimanı'na giderken silahlı saldırıya uğramış, şoför yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Saldırıda araçta bulunan futbolcu ve yöneticiler yara almamış, şoförün ise yaralandıktan sonra kontorlü kaybettiği ancak araçta bulunan güvenlik görevlilerinin hemen direksiyonu tutarak otobüsün viyadükten uçmasını engellediği belirtilmişti.
Takımın Yönetim Kurulu'nun Pazartesi günü olağanüstü toplantı yapacağı öğrenildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise, saldırı ile ilgili olarak "Yapılan araştırma sonrasında iri saçmalı av tüfeğiyle iki el ateş edilmiştir" dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.