LPG'ye yeni bir şirket giriyor

LPG'ye yeni bir şirket giriyor

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Mutlu Gül, LPG sektörüne girme kararı aldıklarını bildirdi.

A+A-

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ (TP) Genel Müdürü Mutlu Gül, LPG sektörüne girme kararı aldıklarını bildirdi. Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisans başvurusu yapmak üzere çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Gül, sektörde ciddi bir ivme olduğunu belirterek, "Biz iki açıdan bakarak LPG sektörüne girme kararı aldık. Bir tanesi, talebin artması. İkincisi de marka bütünlüğü açısından akaryakıt sektöründeki bir dağıtım şirketi olarak, LPG'de de olmamız gerekliliği açısından böyle bir karar verdik" diye konuştu.

TP istasyonlarında, fiili olarak LPG satışına 2016 ortalarında başlamayı planladıklarını aktaran Gül, "Kendimize ait iki dolum tesisimizde, bir tanesi deniz bağlantılı bir tanesi de TÜPRAŞ bağlantılı LPG tesisleri kurmayı hedefliyoruz ama onun öncesinde lisans aşamasında, halihazırda kurulu olan, diğer dağıtım şirketleri ile işbirliği yaparak, bu yatırımı başlatmayı planlıyoruz. Çünkü LPG tesisleri vakit alacak işler. Biz, ilk etapta lisansımızı alıp işe başlamayı, bir taraftan da yatırımlarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

18 Eylül sürecinde 66 yeni bayii

18 Eylül süreci olarak bilinen, akaryakıt istasyonlarına intifa hakkı döneminde yaptıkları anlaşmalarla bayi sayılarının 350'ye ulaştığını dile getiren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2015 yılı başladığında 284 bayimiz vardı, bugün itibarıyla lisansı yayımlanmış bayi sayımız 350 oldu. Dolayısıyla yaklaşık 66 yeni bayimiz oldu. Halihazırda sözleşmesini yaptığımız fakat işlemleri devam eden 30'a yakın bayimiz söz konusu."

Gül, hedeflerinin 2015 yılı sonu için 400 bayiye ulaşmak olduğunu ifade ederek, "Şu an 380'ler civarında kalmış durumdayız. Hedefimize ulaşmak için bundan sonraki süreçte de aynı gayretle devam edeceğiz" dedi.

Daha merkeziyetçi bir bayi profiline ulaştıklarına dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

"Birçok il merkezinde yoktuk. Edirne, Kars, Van, Niğde merkezde yoktuk. Türkiye'nin her bir yerinde, illerimizin merkezlerinde de bayilik edinme fırsatımız oldu. Bunun yanı sıra bölgesel farklılıklar da gözetmedik. Mardin'de de Artvin'de de bayilik yaptık. Herhangi bir bölgesel olarak çekimser bir tavrımız olmadı. Türkiye Petrolleri'nin ismine layık bir şekilde, Türkiye'nin her bir noktasında bayilik edinme çalışmalarımız devam ediyor. 'Türkiye Petrolleri totemini, levhasını kendi cesareti ve özgüveniyle sallandırabilecek tüm bayilere biz elimizden gelen desteği veririz, orada olmaktan gurur duyarız' dedik. 60 küsur bayimiz içerisinde, Güneydoğu'da 5-6 adet bayilik verme fırsatımız oldu."  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.