Maç ertelendi, borsalar düştü

Maç ertelendi, borsalar düştü

ABD borsaları Almanya ve Hollanda arasında oynanması beklenen hazırlık karşılaşmasının bomba korkusu nedeniyle iptal edilmesinin ardından düşüşe geçti.

A+A-

Asya borsaları bakır fiyatlarındaki düşüşler ve Avrupa'da yeni bir bomba patlayabileceği korkularının risk iştahını azaltmasıyla beraber düşerken, Fed'in Aralık ayında faizleri artıracağı beklentileri dolarda artışa neden oldu.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.2 düştü. Shanghai borsası yüzde 0.4 düşerken, Japonya Nikkei endeksi ise yüzde 0.8 yükseliş gerçekleştirdi.

ABD borsaları Almanya'da Almanya ve Hollanda arasında oynanması beklenen hazırlık karşılaşmasının bomba korkusu nedeniyle iptal edilmesinin ardından kazançlarını geri verdi.

ABD'de büyük üç borsa endeksi de Wal-Mart ve Home Depot gibi firmalardan gelen güçlü bilançolarla pozitif alanda seyrederken, Hanover'deki stadyuma saldırı olabileceği beklentileri üzerine Almanya-Hollanda maçının başlamadan iki saat önce iptal edilmesi sonrası hızlı bir şekilde bu kazançları geri verdi.

Dow Jones yüzde 0.04 düşerek 17,489.5 puan, S&P 500 yüzde 0.13 düşerek 2,050.44 puan ve Nasdaq da yüzde 0.03 düşerek 4,986.02 puan oldu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.