Macquarie: Çin bu sefer dünyayı kurtarmayacak

Macquarie: Çin bu sefer dünyayı kurtarmayacak

Macquarie Group, Çin'in dersini öğrendiğini, pandemi sonrasında ekonomiyi büyütmek için 2008-2009 global finansal kriz sonrası yaptığı gibi devasa teşvikler uygulamaktan kaçınacağını savundu.

A+A-

Bloomberg TV'ye konuşan Macquarie Group baş ekonomisti Ric Deverell, "Çin bu sefer dünyayı kurtarmayacak. Bunun nedenlerinden biri 2010 yılında aşırı teşvik sağlamaları. Hata yaptıklarını anladılar" diye konuştu. 

Çin'in sıfır COVID politikasını sona erdirdikten sonra ekonomik deneyiminin Batı ekonomilerinin yeniden açıldıktan sonra izledikleri yörünge ile benzer olduğunu ifade eden Deverell, ekonomik aktivitenin büyük ölçüde hizmetler sektörü tarafından yönlendirildiğini, mal talebinin ve imalat sektörü aktivitesinin o kadar güçlü olmadığını vurguladı. Deverell, "Bunun sonucu olarak emtia fiyatlarının Çin'den çok fazla destek almaları muhtemel değil" diye konuştu.

Emtia fiyatlarının yılın geri kalanında iyimserlerin işaret ettiği gibi yukarı yönlü bir ralliden çok yavaş yavaş düşmesini beklediklerini ifade eden Deverell, "İmalat sektörü üretimi ve ihracat zayıf olmaya devam edecek, çünkü mal talebi düşüyor" dedi.

İlgili Haberler