Maduro'nun altınları şimdi de Rusya'yı karıştırdı

Maduro'nun altınları şimdi de Rusya'yı karıştırdı

Rusya'da bir günde 28.5 milyar rublelik devlet tahvili satışı tartışma yarattı.

A+A-

Rusya'da bir günde 28.5 milyar rublelik devlet tahvili satışı tartışma yarattı. "Yaptırımlara rağmen Rusya'ya güvenin işareti" yorumlarının yanı sıra, Maduro'nun altın satışından elde ettiği parayı Rus tahviline yatırdığı da iddia edildi

Rusya para piyasaları dün, “şaşırtıcı” bir haberi tartıştı. Yabancı yatırımcıların, şubat sonunda satışa çıkan Rusya devlet bonolarından bir günde 28,5 milyar rublelik (yaklaşık 435 milyon dolar) alım yapması yankı yarattı.

Sabah açıklanan bu veriler, piyasada “Yeni ABD yaptırımları kaygısıyla yabancı yatırımcıların Rusya pazarına karşı temkinli oldukları bir dönemde umulmadık kadar yüksek” yorumları ile karşılandı.

Pek çok yayın organında, bu talebin son 1,5 yılın en yüksek rakamı olduğu, kırılan bu rekorun yaptırımlara rağmen Rusya’ya olan güvenin işareti sayıldığı yorumları çıktı.

Diğer yandan iş çevrelerinin 1 numaralı yayın organı sayılan, "Rusya’nın Bloomberg’i” niteliğindeki RBC ajansı, akşam geçtiği haberde, bazı kaynaklara dayanarak bu büyük ilginin nedeninin yaptırım kıskacına alınan Venezüela olabileceği iddiasını gündeme getirdi.

RBC, finans sektöründen ismini açıklamadığı üç ayrı kaynağa dayandırdığı haberde, Maduro yönetiminin ABD ambargosu ile yurtdışındaki paralarının tamamen bloke edilmesinden korktuğu, bu nedenle kısa süre önce yapılan altın satılından elde edilen kaynağın Rusya devlet bonolarına yatırılmış olabileceği vurgulandı.

Böylece bir yaptırım durumunda “güvenli limanda” tutulan bir kaynak ayrılmış olabileceği vurgulandı.

Şubat ayından Venezüela muhalefeti, Maduro’nun Türkiye ve BAE’ye 75 ton altın sattığını iddia etmişti. (turkrus.com)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.