Mahkeme Aydın Doğan davasında kararını açıkladı

Mahkeme Aydın Doğan davasında kararını açıkladı

Aydın Doğan ve Ersin Özince'nin de aralarında bulunduğu 28 sanığın duruşmasında mahkeme heyeti dosyanın bütün olarak Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasına gönderilmesine karar verdi.

A+A-

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının talebi üzerine dava dosyasının Mersin Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek, birleştirme yönündeki görüşlerinin sorulmasına hükmetti.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya aralarında Aydın Doğan'ın da bulunduğu 28 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık Aydın Doğan ve bazı sanıkların avukatı Köksal Bayraktar, yargılama konusu olayla ilgili Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde de dava açıldığını ve bu davada 6 duruşmanın yapılmış olduğunu, sanıkların ifadelerinin alınmış hatta bilirkişi incelemesine başlanmış aşamada olduğunu belirterek dosyaların birleştirilerek Mersin'e gönderilmesini talep etti

Taleplere ilişkin görüşünü açıklayan duruşma savcısı Bilgin Uysal, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın davaya katılma taleplerinin kabulüne karar verilmesini istedi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin daha önce dava dosyalarının birleştirilmesi konusunda muvafakatları olup olmadığını Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazarak sorduğunu ancak Mersin’in dosyayı incelemeden ret kararı verdiğini belirtti.

Savcı, avukatların talepleri doğrultusunda dosyanın Mersin’e incelenmek üzere gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti duruşmaya yarım saat ara verdi. Duruşma salonundan çıkan Aydın Doğan kendisini görüntüleyen adliye muhabirlerin yanına giderek bir süre sohbet etti.

Yarım saatlik aradan sonra duruşma yeniden başladı.Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçtan zarar görme ihtimaline karşı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi. Mahkeme heyeti, daha önce verdikleri ara karar gereği Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazdıklarını ancak birleştirmeye yönelik muvafakat önerisinin Mersin Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmediğini hatırlattı.

Mehkeme heyeti, sanık ve sanık avukatlarının her iki dava dosyası arasında bağlantı bulunduğunu, verilecek kararların birbirlerini etkileyeceği ve dosyaların birleştirilmesi yönündeki taleplerini göz önünde bulundurarak, dosyanın bütün olarak Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasına gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, birleştirmeye muvafakat ettiklerini, Mersin Ağır Ceza Mahkemesi’nin de birleştirme kararı vererek dosyayı İstanbul’a göndermesine hükmetti.

Birleştirmeye muvafakat önerisinin kabul edilmediği takdirde bu durumun kendilerine bildirilmesini isteyen mahkeme heyeti duruşmayı 23 Kasım'a erteledi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.